Beyaz Çikolatalı Böğürtlen Lavanta Pasta Tarifi
MALZEMELER
1 su bardağı kanola yağı
1/2 su bardağı sade yoğurt
3 büyük yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı vanilya özü
1 1/2 su bardağı ayran
3 3/4 su bardağı çok amaçlı un
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı koşer tuzu
BÖĞÜRTLEN LAVANTA REÇELİ
6 su bardağı taze veya dondurulmuş böğürtlen
1/2 bardak bal
1 çorba kaşığı limon suyu
1-2 çay kaşığı lavanta kurutulmuş
BEYAZ ÇİKOLATA BUTTERCREAM (Yağlı Krema)
Oda sıcaklığında 3 çubuk tuzlu tereyağı
1 1/2 su bardağı pudra şekeri
225gr beyaz çikolata, erimiş ve soğutulmuş
Hazırlanışı
1. Fırını 350 derecede ısıtın. 2 yuvarlak kek kalıbını
yağlayın. Parşömen kağıdı ile hizalayın, daha sonra pişirme spreyi ile tereyağı püskürtün.
2. Bir stand mikserin kasesinde (veya elde tutulan bir
mikser kullanın), kanola yağı, yoğurt, yumurta, şeker, vanilya ve ayranı bir
araya getirin. Un, karbonat, kabartma tozu ve tuzu ilave edip bir araya
gelinceye kadar karıştırın.
3. Hamuru kek tavalarına dökün ve 30-35 dakika pişirin.
Çıkarın ve beş dakika soğumaya bırakın, daha sonra tavanın kenarlarına bir
bıçak sürün ve kekleri bir soğutma rafına çevirin. Takmadan önce keki tamamen
kapatın ve soğumaya bırakın.
4. Reçeli yapmak için. Böğürtlen, bal, limon suyu ve
lavantayı yüksek ateşte orta büyüklükte bir tencereye ekleyin. Karışımı
kaynatın, bir kez kaynattıktan sonra meyveleri kırıp ezmek için patates ezici
veya çatal kullanın. 5-8 dakika veya reçel 1/3 oranında azalana ve kalınlaşana
kadar pişirmeye devam edin. Ateşten alın ve soğumaya bırakın. Soğudukça
kalınlaşmalıdır.
5. Buttercream yapmak için. Bir stand mikserin kasesine
tereyağı ve pudra şekeri ekleyin. Tereyağı ve pudra şekeri, tereyağı hafif ve
kabarık hale gelinceye kadar çırpın. Erimiş beyaz çikolatayı ekleyin ve
birleşene kadar çırpın.
6. Büyük bir tırtıklı bıçak kullanarak her pastayı
dikkatlice yatay olarak ikiye bölün. Bir servis tabakasına bir pasta tabakası
yerleştirin. Tereyağının 1 / 4'ünü kekin üzerine yayın ve yaklaşık 1/4 bardak
reçelle katmanlayın. Kalan 3 kek katmanı ile tekrarlayın. Katmanlarınızı fazla
doldurmamaya dikkat edin, aksi halde pasta dilimi zorlaştırır. Pastanın dışını
hafifçe dondurun. 30 dakika soğutun. Buzdolabında 3 güne kadar servis yapın
veya saklayın.
Yorumlar
Yorum Gönder