Çedar Peynirli Mısır Ekmeği Tarifi
Malzemeler
1/2 su bardağı sade yoğurt
1/2 bardak süt
1 yemek kaşığı sirke
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı sarı mısır unu
1 fincan çok amaçlı un
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı sarımsak tozu
1/2 su bardağı tuzsuz tereyağı
1/2 su bardağı toz şeker
2 büyük yumurta
1/2 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri (ayrıca
1/4 su bardağı kıyılmış taze jalapeños (yaklaşık taze 2 orta acı biber)
2 yemek kaşığı doğranmış yeşil soğan
Yapılışı
Fırını Önceden 375 derecede ısıtın
Tereyağı ya da hindistancevizi yağı ile ovalayarak 8x8 inç
kare tava hazırlayın.
Yoğurt, süt ve sirkeyi birleştirin. Karıştırın ve bir kenara
koyun.
Mısır unu, un, kabartma tozu, sarımsak tozu ve tuzu
birleştirin. İyice karıştırın ve bir kenara koyun.
Orta-yüksek ateşte büyük bir tavada tereyağınızı eritin.
Eritildikten sonra, ocaktan alın ve şekeri karıştırın. İyice
karışana kadar çırpın.
Sonra, hızlıca yumurtalarınızı ekleyin ve iyice karışana
kadar çırpın.
Süt karışımına ekleyin ve karıştırın.
Jalapeños, yeşil soğan ve çedar peyniri ekleyin ve
karıştırın.
Sonra mısır unu karışımınızı ekleyin ve çok az miktarda
topak kalıncaya kadar çırpın.
30-40 dakika pişirin. Piştiğini test etmek için merkezine
bir kürdan yerleştirin. Dışarı çıkarsa mısır ekmeği hazır demektir. 25 dakika
işaretindeyken, sıcak ve erimek için üstüne biraz fazla çedar serpin. İsteğe
bağlı ama lezzetli!
Bir soğutma rafına yerleştirin ve dilimlemeden ve servis
etmeden önce soğumaya bırakın.
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder