Brokoli ve Çedar Peynirli İki Kez Közlenmiş Patates Tarifi
Gerekli Malzemeler
4 orta boy patates, iyice yıkanmış ve kurutulmuş
1 çay kaşığı zeytinyağı
3+1/2 yemek kaşığı çok yumuşak tuzlu tereyağı
1/2 su bardağı yağsız yoğurt
1/4 su bardağı ayran
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı biber
3/4 çay kaşığı Frenk soğanı
3/4 çay kaşığı sarımsak tozu
1/2 çay kaşığı soğan tozu
1/2 çay kaşığı kurutulmuş soğan gevreği
1/2 çay kaşığı kurutulmuş dereotu
1/2 çay kaşığı kırmızı biber
1+1/2 su bardağı pişmiş brokoli, doğranmış, bölünmüş
2 su bardağı çedar peyniri, rendelenmiş, bölünmüş
Nasıl Yapılır
Fırını önceden 400 dereceye kadar ısıtın. Küçük bir fırın tepsisini parşömen kağıdı ile hizalayın ve bir kenara koyun.
Patatesleri küçük bir fırın kabına koyun ve 1 saat kadar veya yumuşak olana kadar pişirin. Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Patatesler güvenli bir şekilde elle tutulacak kadar soğuduktan sonra, her birini yarı yarıya uzun dilimleyin.
Patatesin iç kısmını bir kaşık ile çıkarınız ve derilerini sağlam tutmaya özen göstererek büyük bir kaseye yerleştirin. Patates kabuğunun dışını az miktarda zeytinyağı ile ovalayın. Derileri hazırlanan fırın tepsisine yerleştirin ve bir kenara koyun.
Bir kabta patatesin içi ve tereyağını ekleyin, bir elektrikli karıştırıcı veya bir patates ezici kullanarak oldukça pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Yoğurt, ayran, tuz, karabiber, frenk soğanı, sarımsak tozu, soğan tozu, kuru soğan gevreği, dereotu otu, kırmızı biber, brokoli ve 3/4 bardak peynir ekleyin. Doldurmayı patates kabukları arasına eşit olarak bölün ve kalan peyniri doldurun. 20-25 dakika pişirin ya da peynir eriyene ve patatesler ısıtılıncaya kadar pişirin. Aynı anda servis yapın!
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder