Browni Kek Tarifi
16 Dilim
Malzemeler
1 su bardağı tuzsuz tereyağı(230 g)1 ½ su bardağı yarı tatlı çikolata parçaları veya koyu çikolata parçaları (260 g)
1 su bardağı toz şeker (300 g)
¾ fincan kahverengi şeker (165 g)
1 çorba kaşığı vanilya özü
1 çay kaşığı tuz
3 büyük yumurta
1 su bardağı çok amaçlı un (155 g)
⅓ fincan koyu kakao tozu (40 g)
yapışmaz pişirme spreyi
Browni Kek Yapılışı
Fırını önceden 180˚C ısıtın.
Mikrodalgaya dayanıklı büyük bir kaseye 1 bardak (175 g) çikolata parçalarını ve tereyağını ekleyin. 1:30 dakika mikrodalgada tereyağı eriyene kadar ısıtın, 3 dakika bir kenarda beklettikten sonra karışımı çırpın.
Toz şeker, kahverengi şeker, vanilya ve tuzu ekleyin. Çırpma teli ile iyice karıştırın.
Sonra yumurtaları ekleyerek tamamen birleşene kadar çırpın.
Un ve kakao tozunu kaseye eleyin ve bir spatula ile katlayın ve iyice karıştırın.
Kalan çikolatalı parçaları ekleyin ve karıştırın.
23 cm bir kare pişirme tepsisini parşömen kağıtla kaplayın ve yapışmaz sprey ile yağlayın.
Hamuru tavada eşit şekilde yayın.
Ortaya yerleştirilmiş bir kürdan bağlı birkaç nemli kırıntı çıkıncaya kadar 35-40 dakika pişirin.
Kesmeden önce tamamen soğumaya bırakın.
Afiyet Olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder