Domates Soslu Spagetti Tarifi
Hazırlama: 20 dakika - Pişirme: 80 dakika - Porsiyon: 4 kişilik
Malzemeler
Spagetti 320 g
Soyulmuş domates 800 g
Sızma zeytinyağı 30 g
Sarımsak 1
Karanfil
Fesleğen 4 yaprak
Tuz
Yapılışı
1. Domates soslu spagetti hazırlamak için ilk önce sosun
hazırlanmasına başlayın. Bir tencereye, sızma zeytinyağını, soyulmuş sarımsak ve karanfille birlikte dökün.
2. 2 dakika yüksek ateşte pişirdikten sonra soyulmuş domatesleri
ilave edin.
3. Tuzu ekleyin
4. Tencerenin kapağını örtün ve en az 1 saat boyunca çok düşük ateşte
pişirin. (sos çok yumuşak bir şekilde kaynamaya devam etmeli)
5. Ara ara karıştırın. 1 saat sonra,
sarımsakları çıkarın.
6. Pürüzsüz püre halinde bir sos elde edebilmek için, domatesleri sebze değirmeni veya elekten geçirin.
7. Sosu tekrar tencereye alın,
8. Ocağı kısık ateşte açın ve fesleğen yapraklarını
ekleyin.
9. Birkaç dakika sonra sosu kapatabilir ve sıcak
tutabilirsiniz. Bu arada kaynamış ve tuzlu suda makarnayı pişirin. (9)
10. Pişen makarnayı doğrudan sosun içine boşaltın.
11. Birkaç anlık alevle karıştırın, her şeyi karıştırmak için
sürekli karıştırın.
12. Domates soslu spagettiniz hazır, üzerine diğer taze fesleğen yaprakları ekleyerek servis edin.
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder