Krem Peynir Ve Havuçlu Islak Kek Tarifi
Malzemeler
2 Yumurta Büyük3/4 bardak Yağı
1 çay kaşığı Vanilya özü
1 su bardağı Toz şeker
1,5 su bardağı Çok amaçlı un
1 çay kaşığı Kabartma tozu
1 çay kaşığı Karbonat
1 çay kaşığı Tarçın tozu
1/4 çay kaşığı Hindistan cevizi tozu
1/4 çay kaşığı Zencefil tozu
1,5 su bardağı havuç rendelenmiş
1/4 fincan Ceviz İnce kıyılmış, batmayı önlemek için unla kaplı
2 su bardağı krem peynir (donmuş)
Yapılışı
Büyük bir karıştırma kabında yumurta, yağ, vanilya özü, şeker ekleyin ve pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Kenara koyun.Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, kabartma tozu, tarçın, hindistan cevizi, zencefil çırpın.
Bu kuru karışımı, havuç ile birlikte ıslak karışıma boşaltın ve yeni birleşinceye kadar karıştırın.
Cevizi içine katın.
Hamuru yağlanmış / unlanmış yuvarlak bir tavaya dökün
350 derecede 40 dakika boyunca veya merkeze takılı bir kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Pastayı tamamen soğumaya bırakın.
Sonra, krem peynir ile kekin üzerini kaplayın.
Dilerseniz krema ile üzerini süsleyebilirsiniz.
Doğranmış cevizleri pastanın üzerine serpin.
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder