Tarçınlı Ekmek Tarifi
Malzemeler
Hamur
1/2 su bardağı tereyağı
1 su bardağı şeker
1 büyük yumurta
1 su bardağı yağlı süt
2 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tarçın / Şeker Karışımı
1/3 su bardağı şeker
1 çay kaşığı tarçın
Tarçınlı Ekmek Nasıl Yapılır
1. Tereyağı, 1 fincan şeker ve yumurtayı krem halini alana
kadar karıştırın.
2. Süt, un ve kabartma tozunu ekleyin
3. Yağlanmış somun tepsisine 1/2 hamuru ekleyin.
4- 1/3 su bardağı şeker ve tarçın ayrı bir kapta karıştırılır.
5- 3/4 tarçın ve karışımını hamurun üzerine serpin.
6. Tavaya kalan hamuru ekleyin.
7. Kalan tarçını hamurun tepesine serpin.
8. 45-50 dakika boyunca 350 derecede pişirin. veya kürdan ile test edin.
9. Tavadan çıkarmadan önce tavada 20 dakika soğutun
Afiyet Olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder