Fırında Parmesan Tavuk Dolması
Malzemeler
2 çay kaşığı İtalyan baharatları1 çay kosher tuzu
Yarım çay kaşığı karabiber
4 kemiksiz, derisiz tavuk göğsü
1½-2 su bardağı kıyılmış mozzarella peyniri
½ fincan çok amaçlı un
2 büyük yumurta hafifçe dövülmüş
½ fincan İtalyan tecrübeli ekmek kırıntısı
½ fincan rendelenmiş parmesan peyniri
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 24 oz. marinara soslu kavanoz
¼ fincan doğranmış taze fesleğen
16 oz. servis için pişmiş makarna
Hazırlanışı
Küçük bir tabak kullanarak, İtalyan baharatlarını, tuzunu ve karabiberini birleştirin; Bu karışımı, tavuğun her iki tarafına eşit şekilde ovalayın.Keskin bir bıçak kullanarak, her tavuk göğsünün kenarına derin bir yarık kesin. (Not: Tüm yolu kesmeyin.) 3-4 çorba kaşığı mozzarella peynirini tavuk göğsü içine doldurun; peynirin içini kapatmak için tavuk göğsü kenarlarını birbirine bastırın. Tavuk göğsünü bir kenara koyun.
Ön fırını 400 ° F'ye ısıtın.
Unu geniş bir tabağa yayın.
Dövülmüş yumurtayı ayrı bir sığ kabın içine dökün.
Ayrı bir tabakta ekmek kırıntıları, Parmesan peyniri ve limon kabuğu rendesi birleştirilir.
Bir seferde bir parça tavukla çalışarak, tavuğun her iki tarafını önce unu, sonra da çırpılmış yumurtanın içine ve son olarak da kırıntı karışımına batırın.
Fırın emniyetli bir tava (dökme demir harika) veya Hollandalı bir fırın kullanarak, zeytinyağı ekleyin ve orta ateşte tava koyun. Tava sıcakken, tavuk göğsü ekleyin ve yan başına 3-4 dakika pişirin.
Tavuk göğsünün etrafına marinara sosu dökün ve üzerine kalan mozzarella peynirini serpin. Fırında 15-20 dakika veya tavuk tamamen pişene kadar (165 ° F iç sıcaklıkta) pişirin.
Kıyılmış fesleğenle süsleyin ve pişmiş makarnanın üzerine servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder