Bostan Patlıcanlı Kebap
Malzemeler
1 kilo kuşbaşı et
3 adet bostan patlıcanı
2 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet domates
Tuz
Sosu için
1 çay bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
Hazırlanışı
1.Etlerimizi tencereye koyup harlı ateşte suyunu salana kadar karıştırarak pişirelim.
2.Suyunu salan etlerimizin kapağını kapatıp altını kısarak pişmeye bırakalım.
3.Etlerimiz pişerken patlıcanlarımızı kızartalım.
4.Suyunu çeken etlerin üzerine bir miktar sıvı yağ gezdirelim ve doğranmış olduğumuz kuru soğan ve biberi ilave edip karıştıralım.
5.Ocağımızın altını kısalım ve soğanlar yumuşayana kadar tekrar pişmeye bırakalım.
6.Soğanlar piştikten sonra bir yemek kaşığı salçamızı da ekleyip güzelce karıştıralım.
7.Pişen etlerimizin üzerine domatesi de ilave edelim tekrar karıştırıp ocağımızın altını kapatalım.
8.Üzerine domates dilimleri ve biber koyarak süsleyelim.
9.Hazırlamış olduğumuz sosu da yemeğimizin üzerine gezdirip önceden ısıttığımız 180° fırında biberle kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder