Ana içeriğe atla

10 Hot Wedding Hair Trends In 2021

Bostan Patlıcanlı Kebap







Bostan Patlıcanlı Kebap 

Malzemeler


1 kilo kuşbaşı et
3 adet bostan patlıcanı
2 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet domates
Tuz


Sosu için


1 çay bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası




Hazırlanışı


1.Etlerimizi tencereye koyup harlı ateşte suyunu salana kadar karıştırarak pişirelim.
2.Suyunu salan etlerimizin kapağını kapatıp altını kısarak pişmeye bırakalım.
3.Etlerimiz pişerken patlıcanlarımızı kızartalım.
4.Suyunu çeken etlerin üzerine bir miktar sıvı yağ gezdirelim ve doğranmış olduğumuz kuru soğan ve biberi ilave edip karıştıralım.
5.Ocağımızın altını kısalım ve soğanlar yumuşayana kadar tekrar pişmeye bırakalım.
6.Soğanlar piştikten sonra bir yemek kaşığı salçamızı da ekleyip güzelce karıştıralım.
7.Pişen etlerimizin üzerine domatesi de ilave edelim tekrar karıştırıp ocağımızın altını kapatalım.
8.Üzerine domates dilimleri ve biber koyarak süsleyelim.
9.Hazırlamış olduğumuz sosu da yemeğimizin üzerine gezdirip önceden ısıttığımız 180° fırında biberle kızarana kadar pişirelim.


Afiyet olsun!


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

En Güzel Düğün Saç Modelleri 2020

Uzun saçlara sahip olan kadınlar, artık stil sahibi hissedebilir. Kendi tarzınızı ek dokunuşlar ile olmasını ifade etmenizi sağlayabilirsiniz. Uzun süre uzun saçlara sahip olmak, saç stilini değiştirme konusunda şüpheli doğurur. Saç stilinizi belirlerken arkadaş ve tanıdıklarınızdan yardım isteyebilirsiniz. Farklı bir bakış açısı boyut güzel fikir kazanan yapabilir ve içinizdeki şüphelerden kurtulabilirsiniz. Karar vermeden önce, nasıl bir tarz istediğinizi bilmelisiniz. Katılacağınız düğün yada etkinlik için uygun bir karar vermelisiniz. Saç stilinizden, saç rengine kadar onu detayını uyumlu bir şekilde planlıyor. İşte sizler için hazırladığımız Topuz Düğün Saçı Modelleri!

Buttermilk Kızarmış Tavuk Tarifi

Buttermilk Kızarmış Tavuk Tarifi Malzemeler 1.5kg bölünmüş Tavuk 3-4 bardak / 750ml - 1 litre kızartma yağı Islak Karışım İçin 2 su bardağı / 500ml Buttermilk 1 çay kaşığı Kırmızı Biber 1 çay kaşığı Cayenne Biber 1 çay kaşığı Beyaz Biber 1 çay kaşığı Soğan Tozu 1 çay kaşığı Sarımsak Tozu 1 çay kaşığı Tuz Kuru karışım için 2.5 su bardağı - 375g Un 1 yemek kaşığı Kırmızı Biber 2 çay kaşığı Kekik 2 çay kaşığı Kabartma Tozu 1.5 çay kaşığı Tuz + sonunda serpmek için ekstra 1 çay kaşığı Soğan Tozu 1 çay kaşığı Sarımsak Tozu 1 çay kaşığı Cayenne Biber 1/2 çay kaşığı Karabiber Hazırlanışı 1. Bir kasede ıslak karışım malzemelerini karıştırın ve tavukları içerisine ekleyin. tavuğun tamamen kaplandığından emin olun. Kaseyi streç film ile kapatarak 4 saat buzdolabında bekletin. Buzdolabından çıkardığınız kaseyi yarım saat oda sıcaklığında bekletin. 2. Bir tepsi yada kasede tüm kuru karışımınızı birleştirin. Tavuk parçalarını karışıma batırın ve her yerini kapla

Beyaz Çikolatalı Böğürtlen Lavanta Pasta Tarifi

Beyaz Çikolatalı Böğürtlen Lavanta Pasta Tarifi MALZEMELER 1 su bardağı kanola yağı 1/2 su bardağı sade yoğurt 3 büyük yumurta 2 su bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı vanilya özü 1 1/2 su bardağı ayran 3 3/4 su bardağı çok amaçlı un 1 çay kaşığı karbonat 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı koşer tuzu BÖĞÜRTLEN LAVANTA REÇELİ 6 su bardağı taze veya dondurulmuş böğürtlen 1/2 bardak bal 1 çorba kaşığı limon suyu 1-2 çay kaşığı lavanta kurutulmuş BEYAZ ÇİKOLATA BUTTERCREAM (Yağlı Krema) Oda sıcaklığında 3 çubuk tuzlu tereyağı 1 1/2 su bardağı pudra şekeri 225gr beyaz çikolata, erimiş ve soğutulmuş Hazırlanışı 1. Fırını 350 derecede ısıtın. 2 yuvarlak kek kalıbını yağlayın. Parşömen kağıdı ile hizalayın, daha sonra pişirme spreyi ile tereyağı püskürtün. 2. Bir stand mikserin kasesinde (veya elde tutulan bir mikser kullanın), kanola yağı, yoğurt, yumurta, şeker, vanilya ve ayranı bir araya getirin. Un, karbonat, kabartma tozu ve tuzu