Kinoa ve Tahin Soslu Patlıcan Dolması
Malzemeler
1 patlıcan
2 yemek kaşığı zeytinyağlı
1 orta arpacık soğanı doğranmış (yaklaşık 1/2 bardak)
1 su bardağı kıyılmış düğme mantar yaklaşık 2 su bardağı bütün
5 - 6 bütün erik domates doğranmış
1 çorba kaşığı konserve domates suyu
Kıyılmış 2 diş sarımsak
1/2 su bardağı pişmiş kinoa
1/2 çay kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı kıyılmış taze maydanoz + garnitür için daha fazla
Tatlandırmak için tuz ve karabiber
1 yemek kaşığı tahin
1 çay kaşığı limon suyu
1/2 çay kaşığı sarımsak tozu
İnceltmek için su
Hazırlanışı
Fırını önceden ısıtın 425ºF. Patlıcanı boyuna ikiye bölün ve etin bir kısmını çıkarın. Bir fırın tepsisine yerleştirin ve 1 çorba kaşığı yağ ile gezdirin. Tuz serpin ve 20 dakika pişirin.Patlıcan iç harcı yaparken, kalan yağı büyük bir tavada ısıtın. tüm arpacık soğanları ve mantarları ekleyin. Mantarlar yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika sote edin. Domates, kinoa ve baharatları ilave edin ve sıvı buharlaşana kadar pişirin.
Patlıcan 20 dakika boyunca pişirildikten sonra, fırın sıcaklığını 350ºF'ye düşürün ve her yarısını domates-kinoa karışımı ile doldurun. 10 dakika daha pişirin.
Servis yapmaya hazır olduğunuzda tahin, limon, sarımsak, su ve bir miktar tuz ve karabiber ile çırpın.
Patlıcan üzerine tahin sürün, maydanoz serpin.
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder