Beyaz Çikolatalı Böğürtlen Lavanta Pasta Tarifi MALZEMELER 1 su bardağı kanola yağı 1/2 su bardağı sade yoğurt 3 büyük yumurta 2 su bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı vanilya özü 1 1/2 su bardağı ayran 3 3/4 su bardağı çok amaçlı un 1 çay kaşığı karbonat 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı koşer tuzu BÖĞÜRTLEN LAVANTA REÇELİ 6 su bardağı taze veya dondurulmuş böğürtlen 1/2 bardak bal 1 çorba kaşığı limon suyu 1-2 çay kaşığı lavanta kurutulmuş BEYAZ ÇİKOLATA BUTTERCREAM (Yağlı Krema) Oda sıcaklığında 3 çubuk tuzlu tereyağı 1 1/2 su bardağı pudra şekeri 225gr beyaz çikolata, erimiş ve soğutulmuş Hazırlanışı 1. Fırını 350 derecede ısıtın. 2 yuvarlak kek kalıbını yağlayın. Parşömen kağıdı ile hizalayın, daha sonra pişirme spreyi ile tereyağı püskürtün. 2. Bir stand mikserin kasesinde (veya elde tutulan bir mikser kullanın), kanola yağı, yoğurt, yumurta, şeker, vanilya ve ayranı bir araya getirin. Un, karbonat, kabartma tozu ve tuzu
Yorumlar
Yorum Gönder