………….
İtalyan Usulü Tavada Kıymalı Pilav
Malzemeler
1/2 doğranmış soğan1/2 kg. kıyma
1 doğranmış domates
1 1/2 su bardağı dondurulmuş karışık sebzeler (bezelye ve havuç)
3/4 su bardağı pişmemiş beyaz pirinç
2 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı kurutulmuş kekik
1 çay kaşığı sarımsak tuzu
1/2 çay kaşığı kurutulmuş fesleğen
1/2 çay kaşığı biber
1 1/2 su bardağı kıyılmış mozzarella peyniri
Hazırlanışı
Kıymayı ve soğanı pembeleşinceye kadar büyük bir tavada kızartın, fazla yağ alın.Tavaya koyun ve domates, karışık sebzeler, pirinç, et suyu, kekik, sarımsak tuzu, fesleğen ve karabiber ekleyin.
Birleşene kadar karıştırın ve hafif kaynatın.
Isıyı bir kaynama derecesine düşürün, örtün ve pirinç ihale edene kadar pişirin (yaklaşık 17 dakika).
Pilavı çatalla alın ve üzerine mozzarella peyniri koyun.
Peynirin erimesi için kapakla yaklaşık 3 dakika örtün.
İsterseniz maydanoz serpin.
Afiyet Olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder