Cup Kek Tarifi
Malzemeler
2 adet yumurta
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
2 tatlı kaşığı kakao
5-6 yemek kaşığı un
Kreması için
1 paket sade krem şanti
1 su bardağı süt
Yarım çay kaşığı gıda boyası (İsteğe Bağlı ama Muffinlerin Süslemesinde Hoş Duruyor)
Gıda Boyası Yerine çilekli krem şantide tercih edebilirsiniz.
Keki ıslatmak için
Yarım tatlı kaşığı nescafe
1 çay bardağı su yada süt
Üzeri için
Süsleme Şekeri (Burada pük nokta şekerleri servis anında koymanız olacaktır. Şekerler krema üzerinde uzun süre beklerse eriyip, boyasını kremaya salabiliyor)
Ya da mevsimine göre meyve de kullanabilirsiniz.
Hazırlanışı
1.Kek kalıplarını isteğe bağlı büyüklükte alabilirsiniz. Muffin kalıpları daha büyük olduğu için kek sayınız az olacak, kek kağıtları kullanırsanız 11- 12 adet çıkacaktır.
2.Öncelikle, krem şantiyi 1 bardak soğuk süt ile çırpalım. Gıda boyasını da ekleyelim. Tekrar çırparak katılaşması için buzdolabına gönderelim (1-2 saat buzdolabında bekleyecek)
3.Çırpma kabımızın içerisine kek malzemelerini alalım ve çırpalım. Akışkan bir hamur elde edelim ve ufak kek kalıplarımıza dökelim. 180 derecede yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirelim. 20 Dakika öncesinde fırınu açmayın, yoksa kekleriniz kabarmaz.
4.Pişen kekimizin üst kısmına kürdan ile bir kaç delik yapalım. Su (süt de olabilir) ve nescafe karışımı ile keki ıslatalım (çok fazla ıslatmıyoruz yoksa kekler çok fazla yumuşar). Sıkma kabına kremayı dolduralım ve kekimizin üzerine sıkalım, her sıkma ucu farklı krema şekli çıkaracağından size en hoş geleni seçebilir ya da her kek için ayrı sıkma ucu kullanıp, farklı görünümler yakalayabilirsiniz. Birkaç süs şekeri ya da meyve ile de etrafını süsleyelim. Ve yemeye hazır
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder