Atom Kurabiye Tarifi
Malzemeler
Hamuru için
250 gram tereyağı1 çay bardağı yoğurt / çay bardağı 125 ml
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta birtanesinin beyazı üzeri için ayıralım
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
3.5 su bardağı un / su bardağı ölçüsü / 300 ml
iç malzemesi için
2 adet elma1 çay bardağı toz şeker
6 adet kuru incir / doğranmış
6 adet kuru kaysı / doğranmış
5 tane hurma / doğranmış
1 çay bardağı ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın .
.
üzerine bulamak için kırılmış fındık ( 1 çay bardağı kadar .
.
üzerine gezdirmek için pekmez
yapılışı
iç harcı için elmaları soyup rendeliyoruzelma ve şekeri kavuruyoruz.
incir, kaysı, hurmayı küp küp küçük parçalar halinde doğruyoruz.
ocakta kavrulan elmanın içine incir , kaysı, ve hurmayı ve tarcın ekleyip 1 dakika daha kavurup
ocağın altını kapatıyoruz.
Soğumaya bırakıyoruz soğuyan iç harcına 1 çay bardağı ceviz ekliyoruz.
Hamur için malzemeleri yoğurma kabına alıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz, elinizle ceviz büyüklüğünde parça koparıp içini açıyoruz
1 tatlı kaşığı iç harcı içine koyup ağzını kapatıyoruz önce yumurta akına sonra fındığa bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz
fırından çıkan kurabiyelerin üzerine pekmez gezdiriyoruz.
Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder