Buttermilk Kızarmış Tavuk Tarifi
Malzemeler
1.5kg bölünmüş Tavuk 3-4 bardak / 750ml - 1 litre kızartma yağıIslak Karışım İçin
2 su bardağı / 500ml Buttermilk 1 çay kaşığı Kırmızı Biber 1 çay kaşığı Cayenne Biber 1 çay kaşığı Beyaz Biber 1 çay kaşığı Soğan Tozu 1 çay kaşığı Sarımsak Tozu 1 çay kaşığı Tuz
Kuru karışım için
2.5 su bardağı - 375g Un 1 yemek kaşığı Kırmızı Biber 2 çay kaşığı Kekik 2 çay kaşığı Kabartma Tozu 1.5 çay kaşığı Tuz + sonunda serpmek için ekstra 1 çay kaşığı Soğan Tozu 1 çay kaşığı Sarımsak Tozu 1 çay kaşığı Cayenne Biber 1/2 çay kaşığı Karabiber
Hazırlanışı
1. Bir kasede ıslak karışım malzemelerini karıştırın ve tavukları içerisine ekleyin. tavuğun tamamen kaplandığından emin olun. Kaseyi streç film ile kapatarak 4 saat buzdolabında bekletin. Buzdolabından çıkardığınız kaseyi yarım saat oda sıcaklığında bekletin. 2. Bir tepsi yada kasede tüm kuru karışımınızı birleştirin. Tavuk parçalarını karışıma batırın ve her yerini kaplamasını sağlayın. 3. Tavuk parçalarının en büyüğünün üzerini kapatacak kadar yağ ısıtın. Tavukları ısınan yağda kızartın. Yaklaşık 175c 4. Tavukları 3 en fazla 4 olacak şekilde kızartın. 6-8 dakika yeterli olacaktır.Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder