Pastane Usulü Ekler Pasta Tarifi
Malzemeler
Hamur için1 su bardağı su /200 ml
1,5 su bardağı un /200 ml
100 gram tereyağı
1 paket vanilya
Bir çimdik tuz
4 adet büyük yumurta .
Kreması için
500 gram süt
1,5 yemek kaşığı un tepeleme
2 yemek kaşığı nişasta tepeleme
yarım çay bardağı şeker
1 yumurta sarısı
50 gram tereyağı
1 paket krem şanti .
Üzeri için
150 gram çikolata benmari usulü eritilmiş
50 gr beyaz çikolata süslemek için
Arzuya bağlı fıstık
Hazırlanışı
Hamurunu hazırlamak için su tereyağı tencereye alalım bir çimdik tuz atıp tereyağı eriyince unu ekleyelim güzel bir şekilde karıştıralım pişirelimhamuru kıvam alan hamurumuzu ocaktan alalım ve 10 dakika soğumaya bırakalım
soğuyan hamurumuza 4 yumurtayı tek tek kırarak yedirelim
hamuru hazırladıktan sonra sıkma torbasına koyup yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye şeritler halinde sıkalım bitirdikten sonra parmağınızı su ile ıslatıp kenarlarını düzelte biliriz ben bu ölçülerden 25 tane büyük ekler elde ettim ekler hamurunu önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 160 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirdim fırının kapağını hiç açmıyoruz iyice pişip kuruyana kadar
Kremayı hazırlamak için
Tencereye sütü şekeri nişastayı unu yumurta sarısını ekleyip karıştırarak pişirelim
Göz göz pişen hamurumuzu Ocaktan alalım ve tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştıralım
10 dakika kadar soğumaya bırakalım ardından 1 paket krem şanti ekleyip mikserle karıştıralım
kremayı sıkma torbasına koyup
Eklerleri bıçakla ikiye keselim içerisine kremayı dolduralım benmari usulü erittiğimiz çikolataya batıralım telin üzerine veya yağlı kağıt üzerine alalım bu işlem bitince 50 gram beyaz çikolatayıda eritip buzdolabı poşetine koyup ucunu küçük kesin ve eklerlerin üzerlerini sıkarak süsleyin biraz fıstık serperek bitirin
Soğuması için soğuk bir yere kaldırın
Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder